Voetreflex

Massagepraktijk Shanika is gesloten van 6 t/m 28 juli 2024.

Voetreflexmassage is een manuele therapie met als doel organen in het lichaam beter te laten functioneren.  Deze drukpuntmassage wordt gegeven op de onderkant van de voeten waarbij het onwillekeurige zenuwstelsel wordt beïnvloed.

Vele lichaamsfuncties worden geregeld buiten onze wil om. De bewegingen in onze darmen om de voedselbrij te verplaatsen kunnen we niet sturen. We hebben ook geen invloed op het zuiveren van ons bloed in de nieren. Door druk uit te oefenen op de reflexpunten van de voeten, die in verbinding staan met de organen, wordt het onwillekeurige zenuwstelsel, toch geprikkeld.

Organen die aan de linkerkant van ons lichaam zitten vinden we terug op de linker voet. Organen die aan de rechterkant van ons lichaam zitten vinden we terug op de rechtervoet. We hebben 2 longen. Deze vinden we terug op de linker en rechter voet. Organen die zich (voor een deel) in het middel van ons lichaam bevinden, vinden we terug zowel op de linker als rechter voet.

Werkwijze: de behandeling begint met een ontspannende voetmassage. Vervolgens worden de voeten losgemaakt en gekneed. Daarna begint de drukpuntmassage. Elke behandeling wordt afgestemd op de klacht.

De behandeling duurt 40 – 45 minuten. Op deze manier krijgt het lichaam de kans om te reageren op prikkels. Na de behandeling kun je even bijkomen en krijg je een glaasje water om de afvalstoffen beter te laten afvoeren.

We focussen ons op de klacht maar de overige organen worden ook behandeld. Voetreflex is  methode wanneer behandelingen uit de reguliere zorg niet aanslaan. Het is echter van groot belang om bij klachten eerst de huisarts te raadplegen!

Voor een goed resultaat wordt de behandeling een maand lang elke week gegeven. Vervolgens is 1 keer in de 4-6 weken voldoende om de klacht de baas te blijven. Klachten kunnen na de eerste behandeling erger worden. Dit komt omdat er veranderingen plaats vinden aan het ontwrichte besturingssysteem.

Hoe kan het dat klachten afnemen en de functie van de organen verbeterd wordt? De voetreflexmassage heeft zo`n invloed op de mens dat dit zich in staat stelt om je te laten ontspannen. Als je ontspannen bent, zijn je organen dat ook. Wanneer je organen ontspannen zijn zullen zij beter hun functie kunnen uitvoeren.

Effect van voetreflexmassage: functie van organen wordt verbeterd, betere doorbloeding, sneller afvoer van afvalstoffen, minder tot geen pijn en ontspanning.

Voetreflexmassage kan toegepast worden bij de volgende klachten: aambeien, acne, allergie / eczeem, arthritis / arthorose, astma/bronchitis, benen (oedeem, vocht in de benen), blaasontsteking, bloedarmoede, darmstoornissen, ischialgie, jicht, kalkgebrek, menopauze, menstruatieproblemen, osteoporose, reuma, slapeloosheid, spit, suikerziekte.

Tarief: 60 minuten € 50,--.

Afspraak maken of bel 06-53194824.

Contra indicaties (wanneer niet behandelen):

Hartklachten, koorts / griep, steenpuisten, burn out, infecties, tumor, kanker, trombose, zwangerschap.

Raadpleeg bij klachten altijd eerst een arts!

5