8 Waardevolle redenen waar massage belangrijk is.

fotow website1

Iedereen praat erover. Massage voelt goed, je neemt er veel te weinig tijd voor etc. Maar wat zijn nou eigenlijk de werkingen van massage? Ik leg het je graag uit.

 1. Betere doorbloeding. Door wrijving en lichte druk ontstaat er warmte in de huid en spieren. Hierdoor wordt je doorbloeding gestimuleerd.
 2. Snellere afvoer van afvalstoffen. De afvalstoffen die vrij komen worden beter afgevoerd. Hoe merk je dat? Je kan een beetje transpireren of je moet na de behandeling nodig naar het toilet.
 3. Minder spierpijn na het sporten. De melkzuur die ontstaat beter wordt afgevoerd.
 4. Betere toevoer zuurstofrijk bloed. Dit kan hoofdpijn sterk doen minderen.
 5. Stressvermindering. Massage verminderd de aanmaak van het stresshormoon. Daarmee worden stress-gerelateerde klachten zoals: spierspanning en een somber gevoel stukken minder of verdwijnen.
 6. Minder pijn. Door massage wordt de aanmaak van endorfine (lichaamseigen pijnstiller) en serotonine (gelukshormoon) gestimuleerd. Door deze stoffen zit jij beter in je vel en kan jij meer ontspannen!
 7. Massage versterkt je immuunsysteem waardoor je minder snel en vaak ziek bent.
 8. Minder kans op een blessure.  Zuurstofrijk bloed stroomt beter naar het weefsel waardoor er minder snel een scheur in de spier kan komen.

3 Veel gestelde vragen

 1. Waarom voel ik mij sloom na een massage?
  Na een massage is je lichaam druk bezig met het afvoeren van de afvalstoffen en toevoer van nieuwe stoffen. Je lichaam is dus hard aan het werk, hierdoor kan jij je na de massage wat sloom voelen?
 2. Waar moet ik op letten na de massage?
  Laat de behandeling even rustig op je inwerken. Drink liever geen alcohol omdat dit vocht uit je lichaam haalt. Drink liever een glas water om je vocht weer op plein te krijgen (door de massage ben je vocht verloren).
 3. Shanika, neem jij zelf wel eens een massagebehandeling?
  Ja! Elke maand wordt ik gemasseerd door een collega. En ja, ook ik heb wel eens last van knopen en stijven spieren. Ik weet dus hoe fijn en soms pijnlijk een massage kan zijn. Maar na de behandeling voel ik mij echt stukken beter!

Shanika