Bedrijfsmassage

Stress op de werkvloer is bedrijfsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde klachten. Het kan verschillende oorzaken hebben en zich omzetten in vervelende klachten.

1. Werkstress zorgt ervoor dat spieren zich gaan verkrampen. Op deze manier wordt een spier slecht doorbloed. Dit veroorzaakt spanningshoofdpijn en een knopen. Een knoop is een verkrampt gedeelte in de spier dat hard aanvoelt als erop wordt gedrukt.

2. Steeds een zelfde handeling uitvoeren kan een spier overbelasten en gaan irriteren. Denk aan werken met een computermuis.

3. Zittend werk gepaard met een verkeerde houding zorgen ervoor dat spieren in de knel komen. De spier wordt slecht doorbloed en stijve spier is snel veroorzaakt.

Stoelmassage is een effectieve manier om klachten te voorkomen, verminderen of verhelpen

Wat is stoelmassage?

Stoelmassage is een drukpuntmassage op de nek, schouders, hoofd, rug, armen, handen. De behandeling wordt gegeven op een ergonomische stoel die alle ledematen ondersteunt. Het doel is de stress en werkgerelateerde klachten  te verlichten en te voorkomen. Stoelmassage is een laagdrempelige en toegankelijke behandeling omdat uw personeel tijdens de massage de kleding kan aanhouden. Er wordt niet gewerkt met olie zodat kleding ook niet vuil kan worden.

stoelmassage foto

Effecten van stoelmassage:

  • Vermindering werkstress
  • Daling kortdurend ziekteverzuim
  • Beter concentratievermogen
  • Knopen worden los gemaakt
  • Bewustwording van eigen werkhouding
  • Verbetering van de bloedcirculatie

Hoe ziet bedrijfsmassage eruit bij u op de werkvloer?

Shanika komt met de massagestoel naar uw bedrijf en masseert medewerkers. De voorkeur gaat uit naar een aparte ruimte met enige privacy voor medewerkers en masseur. De behandeling duurt 20 minuten. Het normale werk wordt hierdoor nauwelijks vertraagd en u medewerkers kunnen na de behandeling meteen de werkvloer op.  Er zal een individuele anamnese worden afgenomen bij de eerste behandeling. Deze zal gedurende de behandelingen worden bijgehouden voor een optimale werking.

Voordelen van de Belastingdienst

De belastingdienst stimuleert werkgevers om te investeren in de vitaliteit van hun medewerkers. Stoelmassage kan onder de volgende voorwaarden onbelast ter beschikking worden gesteld.

Voorwaarden:
• U hebt als werkgever een arboplan
• De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan
• De massage vindt tijdens werktijd plaats
• De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen

Kijk op de site van de belastingdienst voor meer informatie.

Tarief en mogelijkheden

  • Stoelmassage 20 minuten € 15,-- p.p.

Kennismaken met stoelmassage?

Shanika komt bij u langs op kantoor om de mogelijkheden te bespreken en voor een gratis proefmassage.